Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нова програма навчилася розпізнавати депресивний стан за повідомленнями
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова програма навчилася розпізнавати депресивний стан за повідомленнями

Програма AI розпізнає депресивний мову в соціальних мережах

24 вересня 2019, 18:00 comments1755
Поділіться публікацією:
Нова програма навчилася розпізнавати депресивний стан за повідомленнями

Нова технологія, що використовує штучний інтелект, виявляє стан депресії або стресу завдяки повідомленням в Instagram, FaceBook та інші. Крім того, вивчення показало, що цій розробці потрібно набагато менше інформації про людину, ніж зазвичай. Повідомляє видання technology.org.

Технологія, яка була представлена на Європейській конференції з машинного навчання, принципам і практиці виявлення знань в базах даних, є першою в своєму роді. Вона демонструє, що для більш точного виявлення депресивного мови можуть застосовуватися невеликі високоякісні набори даних.

Попередні психолінгвістичні дослідження показали, що слова, які ми використовуємо у взаємодії з іншими людьми щодня, є хорошим індикатором нашого психічного та емоційного стану.

Минулі спроби застосувати методи глибокого навчання для виявлення та відстеження депресії в постах у соціальних мережах виявилися неефективними і дорогими, як пояснив Навшад Фарруке, аспірант Університету Альберти в галузі комп'ютерних наук, який очолює нове дослідження.

Фарруке також працює над дослідженням інших загальнодоступних джерел виразного використання мови, в тому числі записок про самогубство і любовних листів, які можуть допомогти в дослідженні надійних моделей мови про депресію.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!