Головна Новини Суспільство Наука та освіта Дослідники виявили унікальні стилі прихильності у кішок
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники виявили унікальні стилі прихильності у кішок

Як з'ясувалося, кішки, як і собаки, схожі на своїх господарів, але в дещо іншому розумінні

24 вересня 2019, 20:00 comments2078
Поділіться публікацією:
Дослідники виявили унікальні стилі прихильності у кішок

Кішки можуть мати "стилі прихильності", схожі на силі людей. І всупереч відчуженої репутації кішок, більшість з них формують глибокі, надійні зв'язки зі своїми власниками, кажуть дослідники. Повідомляє видання Current Biology.

Теорія прихильності, розроблена в 1950-х роках, передбачає, що в ранньому віці люди переважно формують один з чотирьох стилів прихильності: безпечний і три типи небезпечних, званих амбівалентним, уникаючим або дезорганізованим. Амбівалентні люди, як правило, чіпкі і надмірно залежні; Уникаючі здаються незацікавленими ні в чому, а дезорганізовані демонструють суміш суперечливої поведінки, звертаючи увагу на важливі речі, а потім втрачають контроль і знову летять у хмари.

Тепер дослідження показало, що ці чотири стилі прихильності є і у кішок. 64% тварин були визначені як "безпечні". Приблизно 30% були амбівалентними, а решта — уникаючими. Результати показують, що вони володіють більшою гнучкістю та глибиною соціальних відносин, ніж вважалося раніше.

"Це говорить про те, що деякі тварини пов'язані з нами як з піклувальниками", — говорить співавтор Монік Уделл, фахівець з поведінки ссавців в Університеті штату Орегон в Корвалліс.

Експерти перевірили 79 кошенят та їх власників. Вони записали взаємодіяїю кожної пари на камеру. Ґрунтуючись на тому, як кішка відреагувала на повернення господаря, вченим вдалося визначити стиль прихильності у 70 вихованців.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!