Головна Новини Суспільство Наука та освіта Писати вручну корисно для вашого мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Писати вручну корисно для вашого мозку

Написання листів може допомогти вам заспокоїтися і привести думки в порядок

24 вересня 2019, 21:20 comments2820
Поділіться публікацією:
Писати вручну корисно для вашого мозку

Не так давно нанесення ручки на папір було фундаментальною рисою повсякденного життя. Ведення щоденника було звичайною справою, але зараз мало хто воліє такий спосібом спілкування. Однак, свіже дослідження показує, що особистий, емоційно орієнтований лист може допомогти людям усвідомити і примиритися зі своїми почуттями. Повідомляє видання elemental.

Починаючи з 1980-х років, дослідження показали, що "лікування листами", яке зазвичай включає в себе щоденний запис про свої почуття протягом 15-30 хвилин, може привести до відчутних переваг для фізичного і психічного здоров'я. Ці процедури допоможуть знизити рівень стресу і зменшити симптоми депресії.

Лист від руки також може поліпшити пам'ять людини для отримання нової інформації. Дослідження, проведене в 2017 році в журналі Frontiers in Psychology, показало, що області мозку, пов'язані з навчанням, більш активні, коли люди виконують завдання вручну, а не на клавіатурі. Автори цього дослідження говорять, що лист від руки може сприяти "глибокому кодуванню" нової інформації так, як цього не робить клавіатура. Інші стверджують, що лист від руки сприяє навчанню та когнітивному розвитку, настільки, що клавіатура навіть поруч не стояла.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!