Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Нове дослідження вивчає споживання цибулі і часнику жінками в Пуерто-Ріко і припускає, що овочі можуть значно знизити ризик раку молочної залози. Повідомляє журнал Nutrition and Cancer.
За наявними даними, ці "не всім приємні" овочі, що володіють багатим смаком і сильним гострим запахом, можуть також боротися з такими захворюваннями, як діабет та хвороби серця.
Що стосується раку, в декількох роботах вивчили зв'язку між споживанням цибулі, часнику і ризиком розвитку колоректального раку, раку шлунка і передміхурової залози. В цілому, ці дослідження показали, що чим більше овочів споживають люди, тим нижче ризик розвитку раку.
Тим не менш, менші дослідження визначили зв'язок з раком молочної залози, кажуть дослідники на чолі з Гаурі Десаї, докторантом в області епідеміології в Університеті в Буффало (UB), який входить до складу Університету штату Нью-Йорк. У підсумку, Десаї і його команда вирішили продовжити вивчення цієї теми, спостерігаючи за популяцією жінок в Пуерто-Ріко. Причини вибору цій популяції були двоякими. По-перше, "в Пуерто-Ріко рівень захворюваності на рак молочної залози нижче, ніж у материковій частині [США], що робить його цікавим варіантом", — пояснює Десаї.
По-друге, приправа під назвою "софріто", що складається в основному з часнику і цибулі, є традиційним пуерторіканського соусом, який широко вживається по всьому острову.
Хоча дослідження було спостережливим і не воно не може пояснити механізми, що лежить в основі результатів, дослідники підозрюють, що флавоноли і сераорганічні елементи, багаті цибулею і часником, можуть бути відповідальні за протиракові ефекти.
Новини партнерів
Новини