Головна Новини Суспільство Наука та освіта Цибуля та часник можуть запобігти раку молочної залози
commentss НОВИНИ Всі новини

Цибуля та часник можуть запобігти раку молочної залози

Цибуля і часник є частиною роду лука і вважаються корисними від простуди і для імунітету

25 вересня 2019, 00:09 comments2503
Поділіться публікацією:
Цибуля та часник можуть запобігти раку молочної залози

Нове дослідження вивчає споживання цибулі і часнику жінками в Пуерто-Ріко і припускає, що овочі можуть значно знизити ризик раку молочної залози. Повідомляє журнал Nutrition and Cancer.

За наявними даними, ці "не всім приємні" овочі, що володіють багатим смаком і сильним гострим запахом, можуть також боротися з такими захворюваннями, як діабет та хвороби серця.

Що стосується раку, в декількох роботах вивчили зв'язку між споживанням цибулі, часнику і ризиком розвитку колоректального раку, раку шлунка і передміхурової залози. В цілому, ці дослідження показали, що чим більше овочів споживають люди, тим нижче ризик розвитку раку.

Тим не менш, менші дослідження визначили зв'язок з раком молочної залози, кажуть дослідники на чолі з Гаурі Десаї, докторантом в області епідеміології в Університеті в Буффало (UB), який входить до складу Університету штату Нью-Йорк. У підсумку, Десаї і його команда вирішили продовжити вивчення цієї теми, спостерігаючи за популяцією жінок в Пуерто-Ріко. Причини вибору цій популяції були двоякими. По-перше, "в Пуерто-Ріко рівень захворюваності на рак молочної залози нижче, ніж у материковій частині [США], що робить його цікавим варіантом", — пояснює Десаї.

По-друге, приправа під назвою "софріто", що складається в основному з часнику і цибулі, є традиційним пуерторіканського соусом, який широко вживається по всьому острову.

Хоча дослідження було спостережливим і не воно не може пояснити механізми, що лежить в основі результатів, дослідники підозрюють, що флавоноли і сераорганічні елементи, багаті цибулею і часником, можуть бути відповідальні за протиракові ефекти.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!