Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Виявилося, що клітковина, яка часто буває заборонена в дієтах, має безліч переваг для організму. Повідомляє журнал medicalnewstoday.
Західні раціони харчування зазвичай містять багато насичених жирів, цукру і мало клітковини. Але є багато доказів того, що такий спосіб харчування не сходиться з кишковим микробиомом.
Наші мікробні "пасажири" мають вирішальне значення для нашого здоров'я. Вони допомагають нам перетравлювати їжу, мають важливе значення для імунної системи і можуть бути пов'язані з ще більш широким спектром аспектів здоров'я, таких як психічне і кардиометаболическое здоров'я.
Раніше, в цьому році повідомляли про проведений за замовленням Всесвітньої організації охорони здоров'я метааналіз, який показав, що вживання від 25 до 29 грамів клітковини на день корелює з більш низькою захворюваністю на діабет 2 типу, серцевими захворюваннями, інсульт і рак товстої кишки.
Незважаючи на це, лікарі радять деяким людям дотримуватися дієти з низьким вмістом клітковини з-за специфічних захворювань, таких як запальні віруси кишечника.
Але які джерела клітковини є кращими, і на які молекули в клітині реагують наші кишкові мікроби?
Команда дослідників з Медичного факультету Вашингтонського університету в Сент-Луїсі, штат Міссурі, разом з міжнародними співробітниками вирішили відповісти на ці питання в довгостроковій перспективі для розробки продуктів, які вони називають микробиотами, для поліпшення нашого здоров'я.
Новини партнерів
Новини