Головна Новини Суспільство Наука та освіта В куркумі виявили свинець
commentss НОВИНИ Всі новини

В куркумі виявили свинець

Виявилося, що виробники іноді додають метал, щоб надати приправі насичений колір

25 вересня 2019, 18:23 comments4354
Поділіться публікацією:
В куркумі виявили свинець

Нове дослідження показало, що в Бангладеш регулярно фальсифікують свою куркуму свинцем, щоб посилити її яскраво-жовтий відтінок і підвищити ринкову вартість, повідомляє журнал Environmental Research.

Крім того, що куркума додає страві вишуканий колір і аромат, вона також вважається дуже корисною для здоров'я. Деякі любителі готові навіть ложками її їсти, тільки щоб позбутися від усіх недуг.

Популярна у всьому світі як для кулінарних, так і для медичних цілей, куркума в основному виробляється в Бангладеш, Індії, Бірмі, Китаї та Нігерії. Тим не менш, під час недавнього візиту в дев'ять основних регіонів Бангладеш, де виготовляють приправу, група дослідників зі Стенфордського університету розкрила деякі шокуючі факти про жовтий корінь.

Команда дізналася, що повені в 1980-х роках призвели до поганого врожаю куркуми з сирими посівами тьмяного кольору. Щоб збільшити ринкову вартість свого продукту, виробники почали обробляти його хроматом свинцю — жовтим пігментом, який посилював зовнішні властивості кореня.

Після таких шокуючих новин, автори дослідження провели хімічний аналіз 524 зразків куркуми, пігментів, пилу і грунту з усього Бангладеш. При цьому вони виявили концентрації свинцю, які перевищували межу в 500 разів: в середньому, 690 мкг свинцю у кожному грамі куркуми.

Співавтор дослідження Стівен Луби пояснив у своїй заяві, що на відміну від інших металів, безпечної межі споживання свинцю немає — це нейротоксин.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!