Головна Новини Суспільство Наука та освіта Дослідження показало, що незнання про проблеми з простатою може призвести до великих проблем
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження показало, що незнання про проблеми з простатою може призвести до великих проблем

Статистика показує, що незнання свого власного тіла може призвести до захворювань різного типу

26 вересня 2019, 18:00 comments1733
Поділіться публікацією:
Дослідження показало, що незнання про проблеми з простатою може призвести до великих проблем

Згідно з новим дослідженням, кожний четвертий чоловік у віці старше 50 років не знає, що робить їх простата. Але насправді ці знання дуже важливі для розуміння власного тіла, повідомляє Prostate Cancer Foundation.

Простата розміром з кульку для пінг-понгу розташована між основою статевого члена і прямою кишкою. За даними Фонду з лікування раку передміхурової залози, вона відповідає за постачання насіннєвої рідини, яка змішується зі спермою, допомагаючи їй виживати і переміщатися з яєчок. По мірі дорослішання чоловіка, на простату можуть впливати різні фактори, в тому числі збільшення і рак.

В опитуванні, проведеним дослідниками з Європейської асоціації урологів і Boston Scientific, взяли участь понад 3000 чоловіків старше 50 років у Великобританії, Німеччині і Франції. Тест з 10 питань торкнувся тем про певні симптоми, які чоловіки відчувають у цьому віці.

Дослідники виявили, що лише кожен четвертий чоловік був в змозі правильно визначити основну функцію простати, в той час як  переважали різні помилки, зокрема, проблеми, пов'язані зі збільшенням і гіперплазією. Трохи більше третини респондентів змогли правильно визначити супутні розлади.

"Результати викликають тривогу, особливо у зв'язку з тим, що опитування було спрямоване на чоловіків у віковій групі, які найчастіше страждають від пов'язаних з цим проблем, таких як рак передміхурової залози", — пояснив уролог Хейн Ван Поппел в своїй заяві.

За підсумком аналізу, вчені порекомендували більш поглиблено вивчати свій організм і вчасно звертатися до лікаря.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!