Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені пов'язали забруднення повітря з проблемами психічного здоров'я у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пов'язали забруднення повітря з проблемами психічного здоров'я у дітей

Коли рівень забруднення повітря високий, а вулиці забиті смогом, в лікарнях спостерігається сплеск хворих дітей

26 вересня 2019, 20:00 comments2120
Поділіться публікацією:
Вчені пов'язали забруднення повітря з проблемами психічного здоров'я у дітей

Дослідники встановили, що дні сильного забруднення повітря супроводжуються сплесками психічних проблем у дітей. Разом з цим вони виявили, що діти, які живуть у неблагополучних районах, більш схильні до впливу забруднення повітря. Вони страждають депресією і частіше думають про самогубство, ніж дорослі, повідомляє журнал Environmental Health Perspectives.

Дослідники з Медичного центру дитячої лікарні Цинциннаті вперше вивчили рівні дрібних твердих частинок (PM2,5), досить малих, щоб пройти через тканини легенів в кров. Потім порівняли дані з кількістю відвідувань педіатричних відділень невідкладної психіатричної допомоги, зібраних в Цинциннаті.

Зв'язок був виявлен: якщо в місті був період особливо сильних забруднень від найближчих установ, то через 1-2 дні в лікарню надходило більше дітей з гострими скаргами на психічне здоров'я. Крім того, сплеск у психіатричних лікарнях був особливо виражений серед маленьких пацієнтів, що живуть в районах з високим рівнем бідності.

"Це перше дослідження, яке продемонструвало зв'язок між щоденним рівнем забруднення атмосферного повітря та посиленням симптомів розладів, таких як тривога і суїцідальність у малюків і підлітків", — пише автор дослідження Коул Брокамп, доктор філософії, дослідник відділу біостатистики та епідеміології в Цинциннаті.

Необхідне подальше вивчення, перш ніж вчені зможуть повністю зрозуміти всю взаємозв'язок між забрудненням повітря і розумом.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!