Головна Новини Суспільство Наука та освіта Тривога може змінити наші клітини
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривога може змінити наші клітини

Стрес, пов'язаний з занепокоєнням, може фізично змінити склад наших мітохондріальних клітин, згідно з новим дослідженням

26 вересня 2019, 22:06 comments4529
Поділіться публікацією:
Тривога може змінити наші клітини

Хронічний стрес від життєвих подій, таких як смерть коханої людини, розлучення, безробіття або війна, може привести до нападів паніки і тривожного розладу. Воно відрізняється від занепокоєння тим, що воно більш стійке і не проходить з плином часу; може викликати як фізичні, так і емоційні симптоми, які можуть зашкодити взаєминам, роботі чи навчанню, повідомляє журнал National Institute of Mental Health.

Національний інститут психічного здоров'я зазначає, що на тривожні розлади впливають як генетичні фактори, так і фактори навколишнього середовища, в тому числі стрес або травма.

Але не у всіх, хто переживає таку подію, розвивається це захворювання, провідні дослідники і експерти в області психічного здоров'я задаються питанням, що робить деяких людей більш стійкими до стресів, ніж інші.

Щоб допомогти відповісти на це питання, дослідники вивчили мишей, у яких з'явилися симптоми неспокою і депресії, такі як уникнення соціальних взаємодій. Потім вони відстежували зміни в активності генів і продукції білка в області мозку, який відповідає за стрес і занепокоєння, включаючи префронтальну кору, гіпокамп, мигдалини і прилегле ядро. Наукова група проаналізувала гени і білки, пов'язані з мітохондріальними клітинами, і виявила ряд змін в мітохондріях мишей, які піддавалися стресу. Потім дослідники перевірили зразки крові пацієнтів з панічним розладом після нападу паніки і виявили аналогічні зміни.

Розуміння генетичного складу у людей з тривогою, а також її впливу на організм може допомогти у виборі варіантів лікування, які в даний час обмежені, в основному, психотерапією і різними ліками.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!