Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Дослідники з Школи медичних та медичних наук Еквадору проаналізували дієту 53 048 данців за 23 роки і виявили цікавий факт. Людй, які дотримуються рослинної дієти, набагато рідше страждають від раку і захворювань серцево-судинної системи, повідомляє журнал ScienceDaily.
Провідний дослідник доктор Нікола Бондонно сказав, що у тих, хто їв багаті флавоноїдами продукти, низький ризик смерті від певних хвороб, також є захисний ефект від хронічних захворювань, пов'язаних з курінням і пияцтвом.
"Ці дані важливі для стимулювання споживання рослинних продуктів, особливо для людей з високим ризиком хронічних захворювань", — сказала вона.
Учасники, які споживають близько 500 мг флавоноїдів у день, мали найменший ризик смерті від раку або серцево-судинних захворювань.
Цього легко досягти за допомогою такої дієти: одна чашка чаю, одне яблуко, один апельсин, 100 г чорниці і 100 г брокколі забезпечать більше ніж 500 мг флавоноїдів у день.
Дослідження ECU проводилося у співпраці з ученими з університетської лікарні Herlev & Gentofte, Університету Орхуса, а також центру Датського онкологічного суспільства.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катування використовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.
Новини партнерів
Новини