Головна Новини Суспільство Наука та освіта Споживання масла при смаженні посилює рак товстої кишки – вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Споживання масла при смаженні посилює рак товстої кишки – вчені

Виявилося, що смажена картопля фрі принесе стільки ж проблем, скільки і задоволення

27 вересня 2019, 19:00 comments3092
Поділіться публікацією:
Споживання масла при смаженні посилює рак товстої кишки – вчені

Продукти, смажені на олії, популярні в усьому світі, але дослідження впливу цього методу приготування на здоров'я були в значній мірі непереконливими і спрямовані на здорових людей. Вчені-дослідники UMass Amherst вперше почали вивчати вплив споживання масла для смаження на запальні захворювання кишечника (IBD) і рак товстої кишки на тваринних моделях, повідомляє ScienceDaily.

У своїй статті, опублікованій в "Дослідження з профілактики раку", провідний автор доктор філософії Ерік Декер показав, що підігріте масло посилює запалення товстої кишки, прискорює ріст пухлини, поширюючи бактерії і токсичні бактеріальні продукти в кровотік.

"Люди з запаленням товстої кишки або раком повинні бути інформовані про це дослідження", — говорить Цзянан Чжан.

Гудонг Чжан, чия наукова лабораторія з вивчення харчових продуктів фокусується на виявленні нових клітинних мішеней в лікуванні раку товстої кишки і ризику розвитку ЗЗК, пише, що масло не може викликати рак, а тільки погіршити вже існуючій стан.

Нове дослідження припускає, що вживання в їжу деяких продуктів може як посилити, так і поліпшити стан товстої кишки. Якщо у кого-то IBD або рак товстої кишки, і вони їдять фаст-фуд, то є ймовірність, що це зробить хворобу більш агресивною.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катуваннявикористовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!