Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Продукти, смажені на олії, популярні в усьому світі, але дослідження впливу цього методу приготування на здоров'я були в значній мірі непереконливими і спрямовані на здорових людей. Вчені-дослідники UMass Amherst вперше почали вивчати вплив споживання масла для смаження на запальні захворювання кишечника (IBD) і рак товстої кишки на тваринних моделях, повідомляє ScienceDaily.
У своїй статті, опублікованій в "Дослідження з профілактики раку", провідний автор доктор філософії Ерік Декер показав, що підігріте масло посилює запалення товстої кишки, прискорює ріст пухлини, поширюючи бактерії і токсичні бактеріальні продукти в кровотік.
"Люди з запаленням товстої кишки або раком повинні бути інформовані про це дослідження", — говорить Цзянан Чжан.
Гудонг Чжан, чия наукова лабораторія з вивчення харчових продуктів фокусується на виявленні нових клітинних мішеней в лікуванні раку товстої кишки і ризику розвитку ЗЗК, пише, що масло не може викликати рак, а тільки погіршити вже існуючій стан.
Нове дослідження припускає, що вживання в їжу деяких продуктів може як посилити, так і поліпшити стан товстої кишки. Якщо у кого-то IBD або рак товстої кишки, і вони їдять фаст-фуд, то є ймовірність, що це зробить хворобу більш агресивною.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катуваннявикористовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.
Новини партнерів
Новини