Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стрес в соціальних мережах може призвести до залежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Стрес в соціальних мережах може призвести до залежності

Користувачі соціальних мереж стають все більш залежними від них

27 вересня 2019, 18:01 comments1894
Поділіться публікацією:
Стрес в соціальних мережах може призвести до залежності

Відомо, що сайти соціальних мереж (SNS), такі як Facebook і Instagram, викликають стрес у користувачів. Однак, стикаючись з такою проблемою, вони, замість того, щоб вимикати телефон або ноутбук, переходять від одного аспекту мереж до іншого — уникаючи причин свого стресу, повідомляє ScienceDaily.

Дослідження звичок 444 користувачів Facebook показало, що вони перемикаються між діями, коли починають спілкуватися з друзями, сканувати новинні стрічки і публікувати оновлення. Це призводить до збільшення активності і супутнього її стресу. SNS вторгаються в особисте життя, адаптуючи платформу.

Вчені з Університету Ланкастера, Університету Бамберга та Університету Фрідріха-Олександра в Ерлангені-Нюрнберзі, виявили, що користувачі просто змінюють платформу, замість того, щоб відключиться і провести час без девайса.

Доцент Крістіан Майєр з Університету Бамберга сказав:

"Оскільки сайти соціальних мереж пропонують широкий спектр функцій, вони можуть діяти як стресори".

Група також розглянула два окремих способи впоратися зі стресом. Вони відключалися від онлайн режиму і просто говорили з друзями або родиною про проблеми, з якими вони зіткнулися. Таким чином, вони зменшували час, який проводили на різних платформах і переживали свій стрес.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катуваннявикористовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!