Головна Новини Суспільство Наука та освіта Рак: походження генетичних мутацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Рак: походження генетичних мутацій

Вчені розповіли про походження небезпечного захворювання

27 вересня 2019, 20:12 comments1920
Поділіться публікацією:
Рак: походження генетичних мутацій

Коли клітина ділиться на дві дочірні, вона повинна відтворити свою ДНК у відповідності з дуже специфічним сценарієм. Однак у присутності деяких руйнівних елементів ракові клітини не можуть виконати цю операцію оптимально; тиражування відбувається повільніше і менш ефективно. Це явище називається "реплікаційнний стрес". Хоча відомо, що рак знаходиться в процесі мутування, точний механізм захворювання до цих пір невідомий. Вивчити його зважилися дослідники з Женевського університету (UNIGE), а результати можна знайти в журналі Nature Communications.

Протягом нормального життєвого циклу клітка росте і, коли всі "будівельні блоки", необхідні для реплікації ДНК, готові, вона повторює хромосоми, які містять її генетичну інформацію. Як тільки реплікація ДНК завершена, клітина вступає в мітоз, термін, який відноситься до етапів, що регулює поділ клітини. Потім створюється мітотичний веретен, у якому два ланцюги ДНК поділяються так, що дві дочірні клітини успадковують однакову кількість хромосом.

"Щоб забезпечити правильний розподіл хромосом, у мітотичного веретена є два полюси", — говорить Патрік Меральди, професор кафедри фізіології клітин і координатор Центру трансляційних досліджень в онкогематології (CRTOH) медичного факультету UNIGE.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катування використовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!