Головна Новини Суспільство Наука та освіта НАСА показала, як гравітація впливає на світло
commentss НОВИНИ Всі новини

НАСА показала, як гравітація впливає на світло

Астрономи вразили світ першою реальною картиною чорної діри

29 вересня 2019, 17:00 comments5079
Поділіться публікацією:
НАСА показала, як гравітація впливає на світло

Вчені вирішили показати рух сверхмассивного монстра в галактиці M87. Тепер зображення з комп'ютерного моделювання більш детально показуює, як чорна діра деформує простір і час, і як це впливає на її зовнішній вигляд , повідомляє Science News.

picture

Чорна діра M87, а точніше комп'ютерний аккреційний диск виглядає досить химерно. Сверхсильная гравітація чорної діри згинає світло, що виходить від газу, так що далека сторона диска здається розділеною на дуги над і під прірвою. Світло від газу, що циркулює навколо чорної діри, завдяки магнітним полям більше нагадує уповільнене зображення нічного міського руху, ніж безперервну стрічку матеріалу.

"Коли газ паморочиться, він заплутує магнітні поля", — говорить астрофізик Джеремі Шнитман з Центру космічних польотів імені Годдарда НАСА в Гринбелте, штат Меріленд.

Ці магнітні поля нагрівають навколишній газ, створюючи яскраві плями, як випадкові краплі. Ще одна дивина, яка з'являється при перегляді — це газ з лівої сторони диска, що наближається до наглядача.

Астрофізик Гарвардського університету Аві Леб, який не брав участі в роботі, каже, що в майбутньому, астрономи сподіваються зібратися достатньо, щоб знімати фільми про те, як такі явища впливають на погоду на планеті Земля.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катування використовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!