Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, навіщо ми плачемо
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, навіщо ми плачемо

Дослідникам довелося вимірювати людський плач в 37 країнах світу

30 вересня 2019, 19:00 comments4767
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, навіщо ми плачемо

На сьогоднішній день, сльози перестали бути ознакою слабкості, зараз, за результатами останніх досліджень прийнято вважати, що сльози — це привілей і свобода самовираження, повідомляє журнал sagepub.

Раніше завжди говорили, що чим гірше живе людина, тим частіше віона плаче і виносить свої емоції на показ, але час йде, звички змінюються і тепер публічне ридання можна назвати "виступом", але не в поганому розумінні цього факту.

Під час аналізу стало відомо, що хлопці з Нігерії, Болгарії та Малайзії більш схильні до депресії — але переносити вони її будуть без єдиної сльозинки. Найбільш плаксивими виявилися американські та австралійські чоловіки. Мешканки Швеції плачуть набагато більше, ніж жінки Гани і Непалу. З цього випливає, що в сучасному світі, сльози втратили своє початкове значення.

Дослідники не брали до уваги реакцію на біль, адже в такому разі, сльози діють ка знеболювальне.

У підсумку, наукова група прийшла до висновку, що сльози бувають трьох видів: базальні, рефлекторныеи емоційні. Перші захищають, живлять і змочують рогівку, вони утворюються в організмі постійно в кількості близько 2 мл в день. Рефлекторні сльози містять антимікробну речовину лізоцим, вони допомагають змити частинки, що викликають подразнення ока, наприклад, коли ви стоїте поруч з джерелом їдкого диму або коли туш обсипалася і потрапила на слизову. А емоційні проявляються тільки від сплеску почуттів, а депресія таким "вибухом" не є.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катування використовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!