Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли спосіб успішної трансплантації клітин мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли спосіб успішної трансплантації клітин мозку

Стовбурові клітини мозку виживають без відторгнення та додаткових препаратів

30 вересня 2019, 22:00 comments2167
Поділіться публікацією:
Вчені знайшли спосіб успішної трансплантації клітин мозку

Під час експериментів на мишах, дослідники з Johns Hopkins Medicine виявили, що вони розробили спосіб успішної трансплантації певних захисних клітин головного мозку без довічних препаратів проти відторгнення.

У звіті про дослідження, докладно описується новий підхід, який стосується імунної відповіді проти чужорідних клітин. Він дозволяє трансплантованим клітинам виживати, процвітати і захищати тканини мозку протягом тривалого часу, після припинення курсу імуносупресивних лікарських засобів.

Раніше вважалося, що приблизно 1 з кожних 100 000 дітей, народжених у США може мати одне із захворювань, таких як хвороба Пелизея-Мерцбахера. Цей розлад характеризується генетичною мутацією геніталій у мієліні.

В такому випадку дитині потрібна пересадка здорових клітин, стверджує Петро Валчак, доктор медицини, доктор філософії, доцент кафедри радіології в Медичной школі Університету Джона Хопкінса.

Основною перешкодою для нашої здатності замінити ці дефектні клітини є імунна система. У спробі зупинити імунну відповідь без побічних ефектів, команда медиків намагається маніпулювати Т-клітинами, які боряться з інфекцією.

У ключовий серії експериментів Вальчак і його команда вводили в мозок захисні гліальні клітини, які виробляють мієлінову оболонку, що оточує нейрони. Ці специфічні клітини були генетично спроектовані, щоб світитися, так група могла стежити за ними.

Потім дослідники використовували антитіла, щоб заблокувати імунну відповідь, припинивши лікування через шість днів.

В результаті, миші за відсутності препаратів вижили. Валчак попередив, що ці експерименти є попередніми. Вони змогли доставити ці клітини і дозволити їм процвітати в локалізованої частини мозку.

 Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катування використовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!