Дослідники планують відправити мікробів на Марс

Вчені вважають, що така дія може принести користь майбутнім колоністам

Ґрунтуючись на сучасній мікробіології, вчені запропонували серйозний перегляд сучасної філософії освоєння космосу і політики захисту планет, зокрема щодо мікроорганізмів в космосі, повідомляє журнал Microbiology Ecology.

В основному, мікробне введення не слід вважати випадковим і неминучим. Група експертів припускає, що майже неможливо досліджувати нові планети без перенесення або доставки будь-яких мікробних мандрівників. Крім того, вони підкреслюють важливість контролю і контамінації для вивчення існування позаземних мікроорганізмів.

Вони також стверджують, що за заселенням людей піде міжпланетне забруднення, тому мікроби повинні допомогти людству в цьому. Адже на нашій планеті є певна система, яку слід підтримувати, і можливо, за цим піде повне "поглинання" Марса. У тому сенсі, що умови зможуть зрівнятися і розвиватися в потрібному напрямку.

На даний момент, вже багато експертів або заохотили таку ідею, або повністю відкинули її правильність.

Стів Кліффорд, старший науковий співробітник Планетологического інституту США, попереджає, що будь-яка помилка, допущена при поширенні земних мікробів, може переважити будь-які короткострокові вигоди".

"Потенційне забруднення інопланетної біосфери являє собою серйозну етичну проблему, тому що це спадщина, яке назавжди залишиться з нами", — каже Кліффорд.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катування використовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!