Головна Новини Суспільство Наука та освіта Дослідники планують відправити мікробів на Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники планують відправити мікробів на Марс

Вчені вважають, що така дія може принести користь майбутнім колоністам

30 вересня 2019, 23:00 comments2199
Поділіться публікацією:
Дослідники планують відправити мікробів на Марс

Ґрунтуючись на сучасній мікробіології, вчені запропонували серйозний перегляд сучасної філософії освоєння космосу і політики захисту планет, зокрема щодо мікроорганізмів в космосі, повідомляє журнал Microbiology Ecology.

В основному, мікробне введення не слід вважати випадковим і неминучим. Група експертів припускає, що майже неможливо досліджувати нові планети без перенесення або доставки будь-яких мікробних мандрівників. Крім того, вони підкреслюють важливість контролю і контамінації для вивчення існування позаземних мікроорганізмів.

Вони також стверджують, що за заселенням людей піде міжпланетне забруднення, тому мікроби повинні допомогти людству в цьому. Адже на нашій планеті є певна система, яку слід підтримувати, і можливо, за цим піде повне "поглинання" Марса. У тому сенсі, що умови зможуть зрівнятися і розвиватися в потрібному напрямку.

На даний момент, вже багато експертів або заохотили таку ідею, або повністю відкинули її правильність.

Стів Кліффорд, старший науковий співробітник Планетологического інституту США, попереджає, що будь-яка помилка, допущена при поширенні земних мікробів, може переважити будь-які короткострокові вигоди".

"Потенційне забруднення інопланетної біосфери являє собою серйозну етичну проблему, тому що це спадщина, яке назавжди залишиться з нами", — каже Кліффорд.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що експерты назвали саму страшну смерть у світі. Ця катування використовувалася роками і принесла не тільки мільйони смертей, але і безліч покалічених життів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!