Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні стартував відбір полярників в Антарктиду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стартував відбір полярників в Антарктиду

Пройшло майже 200 років із дня відкриття Антарктиди

2 жовтня 2019, 11:05 comments2055
Поділіться публікацією:
В Україні стартував відбір полярників в Антарктиду

1 жовтня в Україні стартував конкурс з відбору команди полярників в 25-у Українську антарктичну експедицію на станцію "Академік Вернадський". Про це повідомляється на сайті Національного антарктичного наукового центру.

"Хочу зауважити, що до роботи 25-ї Української антарктичної експедиції 2020-2021 років буде прикуто дуже багато уваги. Адже в 2020 році спочатку весь світ відзначатиме 200-річчя відкриття Антарктиди, а потім Україна відзначатиме першу чверть століття нашої станції", — зазначив керівник НАНЦ Міносвіти Євген Дикий.

Так, для експедиції планують набрати семеро вчених, лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора зв'язку. Вчені працюватимуть за такими напрямами досліджень: геолого-геофізичні; гідрометеорологічні та океанографічні; геокосмические; біологічні.

"У цьому році ми знову не ставимо ніяких обмежень — головне, щоб кандидати або кандидатки були фахівцями у своїх напрямках і мали необхідне здоров'я для роботи в Антарктиді", — зазначив Дикий.

Серед загальних вимог до кандидатів — відсутність хронічних захворювань і протипоказань до роботи в умовах Антарктиди, володіння іноземною мовою, неконфліктність і комунікабельність.

Зазначається, що документи можна подати до 1 листопада. Конкурс проходитиме у три етапи: прийом документів, співбесіда та затвердження кандидатів комісією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські полярники зробили відкриття в Антарктиді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!