Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нобелівська премія з фізики 2019: нагороди отримали космолог, астрофізик та астроном
commentss НОВИНИ Всі новини

Нобелівська премія з фізики 2019: нагороди отримали космолог, астрофізик та астроном

Щорічну премію отримали за відкриття у галузі фізичної космології та за відкриття екзопланети

8 жовтня 2019, 17:13 comments1797
Поділіться публікацією:
Нобелівська премія з фізики 2019: нагороди отримали космолог, астрофізик та астроном

Шведська королівська академія наук присудила Нобелівську премію з фізики 2019 року космологу Джеймсу Пиблсу, астрофізику Маклу Мэйору та астроному Дідьє Кело. Про це повідомляється в прес-релізі Нобелівського комітету.

Кожен з учених був нагороджений за ті чи інше досягнення у фізиці. Наприклад, Джеймс Піблс отримав премію "за теоретичні відкриття у галузі фізичної космології", а Макл Мэйор і Дідьє Кело — "за відкриття екзопланети, яка обертається навколо зірки сонячного типу".

"У цьому році Нобелівська премія з фізики відкриває нове розуміння структури та історії Всесвіту та перше відкриття планети, яка обертається навколо зірки сонячного типу за межами нашої сонячної системи. Відкриття назавжди змінили наші уявлення про світ", — повідомляється в прес-релізі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Нобелівську премію з медицини та фізіології 2019 року отримали вчені, які займалися адаптацією клітин до нестачі кисню. Премию отримали вчені з США Грегг Семенза та Вільям Келін, а також британець Пітер Реткліфф. Вчені дослідили, як клітини адаптуються до нестачі кисню та вивели механізми, що регулюють активність генів у відповідь на різні рівні кисню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!