У заповіднику Британії виявили "пальці диявола"

Цей гриб назвали «пальцями диявола» через його страхітливий вигляд

Співробітники фонду охорони дикої природи в британському заповіднику Долбері-Уоррен знайшли рідкісний вид грибів, який в народі називають "пальці диявола". Про це повідомляє The Sun.

Науці цей гриб відомий, як антурус Арчер. Екологи не бачили його в Британії з 1999 року, але виявили на одне з найжахливіших свят року – на Хелловін. Своє прізвисько "пальці диявола" цей гриб отримав через страхітливий вигляд і огидний запах.

Антурус Арчер походить з Австралії, але був помічений в безлічі країн, серед яких і Україна. Його в 1977 році бачили в Карпатських лісах і зараз він занесений в Червону книгу як зникаючий вид.

Первісний вигляд цього гриба схожий на яйце діаметром близько 5 см, в цей період його легко можна сплутати з білястою поганкою. А в період цвітіння оболонка яйця лопається і з неї виходить кілька пелюсток, вершинки яких з'єднані. Незабаром відростки розділяються і нагадують щупальця восьминіга, вони мають рожево-червоний колір, покриті порами і темним слизом.


Через свій зовнішній вигляд в період цвітіння цей гриб був офіційно визнаний одним з найстрашніших, адже його відростки дійсно нагадують пальці, що тягнуться з пекла.


Відомо, що ще однією особливістю антуруса Арчера є запах гнилі, яким він привертає до себе мух, щоб ті розносили його пори.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що глобальне потепління стало причиною появи смертельного для людства гриба.