Головна Новини Суспільство Наука та освіта У заповіднику Британії виявили «пальці диявола»
commentss НОВИНИ Всі новини

У заповіднику Британії виявили «пальці диявола»

Цей гриб назвали «пальцями диявола» через його страхітливий вигляд

8 листопада 2019, 15:00 comments5329
Поділіться публікацією:
У заповіднику Британії виявили «пальці диявола»

Співробітники фонду охорони дикої природи в британському заповіднику Долбері-Уоррен знайшли рідкісний вид грибів, який в народі називають "пальці диявола". Про це повідомляє The Sun.

Науці цей гриб відомий, як антурус Арчер. Екологи не бачили його в Британії з 1999 року, але виявили на одне з найжахливіших свят року – на Хелловін. Своє прізвисько "пальці диявола" цей гриб отримав через страхітливий вигляд і огидний запах.

Антурус Арчер походить з Австралії, але був помічений в безлічі країн, серед яких і Україна. Його в 1977 році бачили в Карпатських лісах і зараз він занесений в Червону книгу як зникаючий вид.

Первісний вигляд цього гриба схожий на яйце діаметром близько 5 см, в цей період його легко можна сплутати з білястою поганкою. А в період цвітіння оболонка яйця лопається і з неї виходить кілька пелюсток, вершинки яких з'єднані. Незабаром відростки розділяються і нагадують щупальця восьминіга, вони мають рожево-червоний колір, покриті  порами і темним слизом.

I2Kair8f2D22cAuC4C1trG6VY.jpg

Через свій зовнішній вигляд в період цвітіння цей гриб був офіційно визнаний одним з найстрашніших, адже його відростки дійсно нагадують пальці, що тягнуться з пекла.

iCigYKFODoVR3sDpBiJpBUAZI.jpg

Відомо, що ще однією особливістю антуруса Арчера є запах гнилі, яким він привертає до себе мух, щоб ті розносили його пори.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що глобальне потепління стало причиною появи смертельного для людства гриба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!