Головна Новини Суспільство Наука та освіта Кабмін виділив кошти на купівлю океанського корабля для дослідження Антарктики
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін виділив кошти на купівлю океанського корабля для дослідження Антарктики

Новий корабель для дослідження Антарктиди вийде в океан вже в 2020 році

21 листопада 2019, 14:17 comments1892
Поділіться публікацією:
Кабмін виділив кошти на купівлю океанського корабля для дослідження Антарктики

Уряд виділив кошти для придбання наукового корабля льодового класу. Про це повідомило Міністерство освіти і науки. На купівлю судна піде до 252 млн гривень, проте в Національному антарктичному центрі пообіцяли вкластися в меншу суму для економії державних коштів.

У відомстві зазначають, що дане придбання стане початком відродження океанських наукових досліджень українських вчених. Договір про придбання корабля сподіваються укласти вже в поточному році, а вийти в океан судно зможе в 2020 році.

Відзначається, що судно задіють у вивченні полярних областей планети. З кінця 20-го століття Україна не мала судном подібного класу і не могла самостійно надавати підтримку антарктичним дослідженням на полярній станції "Академік Вернадський".

Як повідомляв портал "Коментарі", 1 жовтня в Україні стартував конкурс з відбору команди полярників в 25-ю Українську антарктичну експедицію на станцію "Академік Вернадський".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!