Головна Новини Суспільство Наука та освіта Модуль NASA пробурив свердловину на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Модуль NASA пробурив свердловину на Марсі

Модуль InSight відновив роботу бурової установки HP3

23 листопада 2019, 22:40 comments2384
Поділіться публікацією:
Модуль NASA пробурив свердловину на Марсі

Модуль InSight, розташований на Марсі, відновив роботу бурової установки HP3, щоб заглибитися на кілька сантиметрів на поверхню планети. Про це повідомляється в компанії NASA.

Повідомляється, що модуль успішно виконав завдання завдяки закріпленому на механічній руці ковшу. Зазначається, що в минулий раз операція не вдалася, оскільки в бура не було достатнього зчеплення з грунтом Марса. Зокрема, віддача при бурінні врівноважувалася і установці не вдавалося просунутися вглиб. Стіни свердловини при цьому занадто сильно розширювалися.

Нагадаємо, у США під час випробувань SpaceX ракети Starship, на якій планують здійснювати польоти на Марс, стався вибух. Метою випробування було виявлення максимально допустимого рівня тиску в системах. В результаті вибуху від ракети відокремилися деякі елементи конструкції, хоча сам корабель повністю не був зруйнований.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", дослідники NASA виявили цукор в метеоритах. Дослідники NASA повідомили, що метеорити, які врізалися в Землю мільярди років тому, містять цукор. На їх думку, це підтверджує, що астероїди можуть містити деякі компоненти життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!