Кличко щось знав: названо слово 2019 року в Україні

В Україні назвали найпопулярніші слова року, що минає

В Україні словом року, що минає, стала "діджіталізація". Про це повідомляється на сайті словника сучасної української мови і сленгу "Мислово", який традиційно вибирає найбільш популярні і соціально значущі слова року.

Слово-лідер недавно увійшло в українську мову і є транслітерацією з англійської мови слова digitalization. Діджіталізація - це зміни у всіх сферах суспільного життя, пов'язані з використанням цифрових технологій. Є синонімом "цифрової трансформації". Кількість пошукових запитів "діджіталізація" зросла на 1,535% у порівнянні з минулим роком. Зазначається, що "прорив" слова пов'язаний з глобальними процесами у світі щодо цифрової революції. А ось лексика на глобальні теми, такі як зміни клімату або ж гендерна ідентичність, в українській мові поки що не набрала популярності. Крім того, на популярність слова вплинула спрямованість української політики на цифровізацію: тут йдеться і про створення Міністерства цифровий трансформації, і про впровадження "Держави в смартфоні".

Зазначимо, що українцям слово "діджіталізація" запам'яталося ще й після казусу мера Києва Віталія Кличка в Давосі: під час Всесвітнього економічного форуму англійське слово digitalization ніяк не міг вимовити український політик. Потім українська група "Мозги" на цей випадок відреагувала однойменною піснею та відеокліпом.

Financial Times назвала слово року.