Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили палац майя, якому більше тисячі років
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили палац майя, якому більше тисячі років

Майя вдалося створити найбільшу цивілізацію

30 грудня 2019, 20:10 comments2089
Поділіться публікацією:








Вчені виявили палац майя, якому більше тисячі років

Археологи виявили в Мексиці руїни величезного палацу, який належав стародавній цивілізації майя, що виникла в першому тисячолітті до нашої ери. Про це повідомляє видання The Guardian.

Недалеко від великого мексиканського курорту Канкун знаходиться древнє місто, в якому і була виявлена цінна знахідка. За даними археологів, палацу більше тисячі років. Довжина, знайденої споруди становить 55 метрів, ширина-15 метрів і висота 6 метрів.

Археологи кажуть, що така споруда складалася з шести кімнат, в комплексі були дві житлові кімнати, вівтар і велика кругла піч. Неподалік від цього місця були також знайдені стародавні поховання.

Нагадаємо, що цивілізація майя відома своєю писемністю, мистецтвом, архітектурою, математичною і астрономічною системами. Цьому народові вдалося досягти великих успіхів у різних галузях, вони створили ефективну систему землеробства, мали глибокі знання в галузі астрономії.

До речі, між вченими досі ведуться дискусії щодо того, що послужило причиною загибелі такої розвиненої цивілізації. Одні стверджують, що занепад був викликаний кліматичними змінами та катаклізмами, а інші припускають, що всьому виною війни, хвороби або політика.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в пірамідах Стародавнього Єгипту знайшли емодзі для гаджетів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!