Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Антарктиді лід почав танути з рекордною швидкістю: для кого це стане загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

В Антарктиді лід почав танути з рекордною швидкістю: для кого це стане загрозою

За попередніми даними, в 2020-му розтане 16% льоду нашої планети

4 січня 2020, 00:30 comments3612
Поділіться публікацією:
В Антарктиді лід почав танути з рекордною швидкістю: для кого це стане загрозою

Бельгійські вчені заявили про те, що швидкість, з якою зараз тане лід в Антарктиді, є рекордною. Так, згідно з супутниковими спостереженнями, в кінці 2019 року в Південній півкулі стався великий обвал льоду, і це з урахуванням того, що "літо" там тільки починається. Про рекордне потепління, яке перевищує показники минулого року вдвічі, повідомляє портал "Новини планети".

Як показують останні звіти експертів, через підвищення температури в океанах під загрозою опинився Антарктичний крижаний щит – найбільший на нашій планеті. Більш того, зазвичай за період з листопада по лютий тане близько 8% льоду Землі. Тепер же, як показало комп'ютерне моделювання, ця відмітка буде дорівнювати 16%. Експерти кажуть, що в цьому році постраждала східна частина материка, яка вважається більш холодною. До того ж, в 2020-му є ризик того, що брили льоду, що впадуть у воду через потепління, можуть загрожувати жителям прибережних територій.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що українські полярники зі станції "Академік Вернадський" в рамах останньої експедиції в Антарктиду зробили неймовірне відкриття – знайшли втрачену раніше крижану печеру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!