Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи дійсно соцмережі шкодять психічному здоров'ю, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно соцмережі шкодять психічному здоров'ю, - дослідження

Шкода від соцмереж може бути перебільшеною

10 січня 2020, 01:15 comments2511
Поділіться публікацією:
Чи дійсно соцмережі шкодять психічному здоров'ю, - дослідження

Американські вчені провели нове дослідження, яке довело, що користування соціальними мережами не призводить до порушень психологічного здоров'я, як стверджувалося раніше. Про це повідомляє видання Media Psychology.

Дослідники провели експеримент, в якому розділили учасників на п'ять груп. Одні добровольці повинні були користуватися соцмережами у звичному режимі, а інші обмежували час проведення у віртуальному світі. В кінці кожного дня учасники заповнювали анкети, в яких відповідали на питання, що стосуються їх рівня щастя, задоволення, самотності та іншого.

Результати дослідження показали, що психологічний стан людей, які регулярно користувалися соцмережі особливо не відрізнявся від показників тих добровольців, яким обмежували час на віртуальне спілкування. Їх рівень щастя практично не відрізнявся. Втім, вчені помітили у своєму експерименті і деякі мінуси. Приміром, учасники могли користуватися соцмережами пасивно, просто дивлячись стрічку новин, адже ці дані не враховувалися. Крім того, в експерименті була задіяно невелика кількість людей, тому не можна стверджувати, що ці дані 100%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що станеться, якщо повністю відмовитися від соціальних мереж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!