Головна Новини Суспільство Наука та освіта Американський школяр допоміг NASA відкрити планету, яка обертається навколо двох зірок
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський школяр допоміг NASA відкрити планету, яка обертається навколо двох зірок

Школяр допоміг NASA відкрити незвичайну планету

11 січня 2020, 22:19 comments2272
Поділіться публікацією:








Американський школяр допоміг NASA відкрити планету, яка обертається навколо двох зірок

17-річний школяр з Нью-Йорка Вольф Кукер допоміг NASA відкрити планету TOI 1338 b. Стало відомо, що планета одночасно обертається навколо двох зірок. Про це повідомляє прес-служба NASA.

Вольф Кукер прийшов у Центр космічних польотів Годдарда в якості стажиста під час літніх канікул. Його робота полягала в тому, щоб вивчати зміни яскравості зірок, які потрапляли в поле зору транзитного супутники спостереження екзопланет NASA (TESS) і завантажені в проект Planet Hunters TESS citizen science.

Хлопець зазначає, що десь на третій день спостережень він помітив сигнал від системи під назвою TOI 1338. Спочатку він сприйняв це як зоряне затемнення, але пізніше виявилося, що це була планета.

Дослідники, працюють з даними TESS, виявили першу планету, яка обертається навколо двох зірок. Планета, названа TOI 1338 b, приблизно в 6,9 рази більше Землі, або щось середнє за розміром між Нептуном і Сатурном. Вона знаходиться на відстані близько 1300 світлових років від нас у сузір'ї Живописця.

Зірки в цій системі утворюють затемняючу подвійну систему, яка виникає, коли зіркові супутники кружляють один навколо одного в нашій площині зору. Один з них приблизно на 10% масивніше нашого Сонця, в той час як інший більш холодний, тьмяний і складає тільки одну третину маси Сонця.


Раніше "Коментарі" писали, що вперше фахівці американського космічного агентства NASA виявили планету такого ж розміру, як Земля, яка знаходиться в сприятливій зоні для заселення земної типу жителями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!