Головна Новини Суспільство Наука та освіта Міжнародний день освіти: ООН опублікувала шокуючу статистику
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародний день освіти: ООН опублікувала шокуючу статистику

Щоб кожна дитина в світі отримала якісну освіту необхідно 22 млрд доларів, що дорівнює сумі світових військових витрат за 4,5 дня

24 січня 2020, 13:31 comments2532
Поділіться публікацією:
Міжнародний день освіти: ООН опублікувала шокуючу статистику

Сьогодні, 24 січня, вперше відзначають Міжнародний день освіти в знак визнання ролі освіти у забезпеченні миру та розвитку. З цієї нагоди на сайті Організації об'єднаних націй (ООН) повідомили важливі показники статистики.

Так, наразі понад 265 млн дітей не ходять в школу, включаючи 22% — в початковому шкільному віці. Близько 617 млн дітей і підлітків не володіють елементарними навичками читання та математики. При цьому, менше 40% дівчаток в країнах Африки на південь від Сахари одержують початкову середню освіту, а також близько 4 млн дітей і молодих людей з числа біженців не відвідують школу. Тоді як у країнах, що розвиваються, кількість дітей, охоплених початковою шкільною освітою, досягла 91%. Наголошується, що для забезпечення кожної дитини в світі якісною освітою необхідно 22 млрд доларів — це сума світових військових витрат за 4,5 дня.

"Без забезпечення інклюзивної та справедливої якісної освіти, надання можливостей для навчання протягом усього життя для всіх країни не зможуть досягти гендерної рівності та розірвати коло бідності, лишаючи позаду мільйони дітей, молодих людей і дорослих", — повідомили в ООН.

В ООН додали, що необхідні інвестиції у надання стипендій для сільських школярів, підвищення кваліфікації викладачів, будівництво сучасних навчальних закладів, а також поліпшення водопостачання та електрифікації шкіл.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти проаналізували плани Міносвіти про скорочення і об'єднання університетів в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!