Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Бразилії вчені виявили невідомий вірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бразилії вчені виявили невідомий вірус

Таємничий вірус без відомих генів виявили в бразильському озері

10 лютого 2020, 17:11 comments2890
Поділіться публікацією:
У Бразилії вчені виявили невідомий вірус

Вчені виявили в Бразилії таємничий вірус без відомих генів, за якими можна було б ідентифікувати знахідку. Про це повідомляє Science Alert.

Так званий Яравірус, названий на честь Яри або Іари — водної покровительки в бразильській міфології — був виявлений на озері Пампулья в бразильському місті Белу-Орізонті. Новинка являє собою новий тип амебного вірусу з дивним походженням і філогенією", кажуть дослідники. Відзначається, що геном — унікальний.

"Було виявлено, що більшість відомих вірусів амеби мають багато спільних рис, які в кінцевому підсумку спонукали авторів класифікувати їх у загальні еволюційні групи, — говориться в повідомленні. — На відміну від того, що спостерігається в інших ізольованих вірусів амеби, Yaravirus не представлений великою / гігантською часткою і складним геномом, але в той же час несе значну кількість раніше неописаних генів".

Так, більше 90% генів вірусу ніколи не були описані раніше, й тільки шість знайдених генів мали віддалену подібність до відомих вірусних генів, задокументованих у публічних наукових базах даних. Вчені можуть поки тільки робити здогади, але припускають, що це може бути перший ізольований випадок невідомої групи амебного вірусу або потенційно віддаленого виду гігантського вірусу, який міг якимось чином еволюціонувати в зменшену форму.

Яку небезпеку для людини може нести виявлений вірус дослідникам ще належить дізнатися.

Раніше "Коментарі" писали, що Джекі Чан пообіцяв щедру нагороду за вакцину проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!