Головна Новини Суспільство Наука та освіта Британські вчені тестують нову вакцину проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Британські вчені тестують нову вакцину проти коронавірусу

Випробування вакцини проти коронавірусу поки що проводять на мишах

12 лютого 2020, 16:21 comments1928
Поділіться публікацією:
Британські вчені тестують нову вакцину проти коронавірусу

Британські вчені заявили, що одними з перших почали випробування вакцини проти коронавірусу на тваринах. Про це повідомляє AFP.

Так, дослідження проводять в Імперському коледжі в Лондоні. Мета вчених — до кінця року знайти ефективну і безпечну вакцину проти штаму COVID-19, щоб допомогти людям. Поки що вчені помістили вакцину в організми мишей. Тиждень будуть спостерігати за реакцією тварин, аналізувати кров і антитіла на коронавірус. Після приблизно 1-2 місяці досліджень вакцину зможуть почати тестувати на людях. Варто додати, що зазвичай розробка вакцини може зайняти роки випробувань на тваринах і клінічні дослідження на людях, а потім ще потрібно отримати дозвіл на масове виробництво. Вчені сподіваються, що аналіз коронавірусу SARS, що пройшов майже 20 років тому, може прискорити процес.

Відзначимо, що у Великобританії зафіксували 8 випадків зараження. Тоді як число загиблих від китайської епідемії коронавірусу в цю середу перевищило 1100, але при цьому кількість нових випадків знижується другий день поспіль. Тому експерти сподіваються, що спалах досягне максимуму наприкінці цього місяця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Таїланді запропонували гуманітарну допомогу круїзному лайнеру, який йде з Гонконгу з 2 000 особами на борту, але пасажирам вийти на берег не дали – побоюються поширення коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!