Вчені з'ясували, які кошмари людям сняться найчастіше

Виявляється, що люди дуже часто бачать однакові кошмари

Американський дослідники провели опитування і з'ясували, які страшні сновидіння люди бачать найчастіше. Про це повідомляє видання Studyfinds.

Відомо, що сон - невід'ємна частина нашого життя, а сновидіння - суб'єктивне сприйняття образів, які виникають у свідомості. Вчені провели опитування серед 2000 жителів і з'ясували, які кошмари переслідують їх найчастіше у снах.

Дослідження показало, що майже 65% людей прокидається вночі від того, що їм наснилося ніби вони кудись падають. 63% респондентів відповіли, що найстрашнішими для них є сни, у яких їх хтось переслідує. Близько 55% людей боятися сновидінь, які пов'язані з їх смертю, а 52% прокидаються від кошмарів, де відчувають себе в пастці. Також людям часто сниться смерть близьких людей і те, що за ними полюють монстри і примари. 21% респондентів вважає страшним сновидіння, в якому їм доводиться голими виступати на публіці.

Вчені не знають, як можна позбавити людину від кошмарів, але вважають, що страшні сновидіння провокують деякі психологічні фактори.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, до чого може привести поганий сон.