Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українські школярі будуть вивчати предмет "Захист України"
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські школярі будуть вивчати предмет "Захист України"

Існуючий шкільний предмет перейменують і модернізують

26 лютого 2020, 14:23 comments2029
Поділіться публікацією:
Українські школярі будуть вивчати предмет "Захист України"

Кабмін вирішив реформувати шкільну програму. Так, на урядовому засіданні вирішили перейменувати предмет "Захист Вітчизни" на "Захист України" і адаптувати його до сучасних умов. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти України.

"Відтепер учні шкіл вивчатимуть оновлений предмет "Захист Україні" замість "Захисту Вітчизни". Відповідну постанову Кабмін ухвалив сьогодні, 26 лютого 2020 року", — повідомили у відомстві.

Керівник міністерства Ганна Новосад  вважає, що на шостому році війни неправильно вивчати предмет, який витримується в радянському стилі.

"Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання — покращувати зміст цього предмета і матеріально-технічне забезпечення шкіл", — зазначила Новосад.

Дисципліна є обов'язковою для учнів 10-11 класів. У програму входять знання, необхідні для оборони країни і дій у надзвичайних ситуаціях.

Як повідомляв портал "Коментарі", із системи шкільної освіти України хочуть повністю ліквідувати страх, який вона взяла з радянської освітньої парадигми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!