Головна Новини Суспільство Наука та освіта Космічна бавовна: американці хочуть облаштувати плантації в космосі
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічна бавовна: американці хочуть облаштувати плантації в космосі

Американські вчені хочуть вирощувати бавовну в умовах невагомості. Це дозволить їм створювати нові сорти.

4 березня 2020, 11:01 comments3997
Поділіться публікацією:
Космічна бавовна: американці хочуть облаштувати плантації в космосі

Американські вчені планують відправити бавовну в космос. В умовах невагомості будуть розробляти нові сорти рослини. Про це йдеться на сайті Міжнародної служби з придбання і впровадження сільськогосподарських додатків.

Амбіції американських учених з Інституту біотехнологій імені Хадсона Альфи вже давно вийшли за межі не тільки США, але і всієї планети. Тепер вони націлені розбити бавовняні плантації в космосі. Для цього, навіть, об'єдналися з кількома партнерами з наукового світу і всюди шукають всілякі гранти на розвиток свого проєкту.

Дослідники планують відправити в космос, для початку, звичайну бавовна. А потім почнуть експериментувати. В умовах невагомості вони зможуть вносити зміни в генетичний код рослини. Таким чином, в перспективі, вчені планують вирощувати кольорову бавовна, вогнетривку, і, не виключено, антибактеріальну. Також хочуть створювати сорти з більш міцними волокнами, стійкі до посухи і перепадів температури.

Звичайно, все це в далекій перспективі. Поки що вченим потрібно зрозуміти, чим відрізняється генетичний код рослин вирощених традиційним способом на звичайному грунті на Землі від того, який буде виростати в космосі. Відмінності будуть порівнювати як на генному рівні, так і на рівні ознак, які будуть видні неозброєним оком.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчені довели, що хрін допоможе захиститися від раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!