Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені пояснили, як кава впливає на нашу креативність
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, як кава впливає на нашу креативність

Навіть, одна чашка кави може вплинути на продуктивність людини, в цілому. Але людям творчим є над чим замислитися.

16 березня 2020, 08:48 comments3135
Поділіться публікацією:
Вчені пояснили, як кава впливає на нашу креативність

Вчені з Арканзаського університету (США) з'ясували, як кава здатна вплинути на творчі здібності та креативність людини. Для цього вони протягом декількох днів спостерігали за добровольцями, які вживають кофеїн.

80 добровольців погодилися випробувати на собі вплив напою, що бадьорить. Вчені хотіли з'ясувати, чи існує зв'язок між дією кофеїну і креативністю людини. І, зрештою, знайшли. Підсумок експерименту виявився для представників творчих професій невтішним.

Кожен з добровольців в той чи інший час вживали таблетки кофеїну, рівні дозуванню порції еспресо. Потім їх просили вирішити різні завдання: одні вимагали конкретного рішення, інші — творчості і креативності.

У підсумку, з'ясувалося, що з конкретними завданнями учасники експерименту впоралися на відмінно. І їх здібності були вище ніж звичайно. А ось що стосується творчих завдань, то після вживання кофеїну нічого не змінилося. Креативність добровольців залишилася на тому ж рівні, що і до початку експерименту.

У підсумку, вчені зробили висновок — якщо потрібно вирішити конкретну задачу, підвищити увагу, то чашечка кави може стати відмінним помічником. Але не варто зловживати напоєм в надії відкрити в собі друге творче дихання. Краще включити фантазію.

Раніше "Коментарі" розповідали поради лікарів про те, як подолати залежність від кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!