Головна Новини Суспільство Наука та освіта Найгарячіша п'ятирічка в історії і на 259% більше метану в атмосфері: вчені розповіли про згубну ситуацію на Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Найгарячіша п'ятирічка в історії і на 259% більше метану в атмосфері: вчені розповіли про згубну ситуацію на Землі

У Всесвітній метеорологічній організації назвали останні п'ять років найтеплішими на Землі: найспекотніше було на Алясці, в Австралії, Східній Європі, Південній Африці та на півночі Росії

16 березня 2020, 15:10 comments2350
Поділіться публікацією:
Найгарячіша п'ятирічка в історії і на 259% більше метану в атмосфері: вчені розповіли про згубну ситуацію на Землі

Експерти Всесвітньої метеорологічної організації назвали останні п'ять років найтеплішими за всю історію спостережень. Як повідомляє портал ScienceAlert, згідно з останніми даними, відтепер середня температура повітря на планеті на 1,1°С перевищує доіндустріальні показники.
Так, згідно з багатовіковими спостереженнями, в минулому році на Землі було на 1,1 градуса тепліше, ніж у 1850-1900 роках, коли промисловість ще не була так розвинена. У 2019 році "гарячіше" всього було на Алясці, в Австралії, Східній Європі, Південній Африці та на півночі Росії: показники вище звичайних на 2 градуси тепла. Глобальне потепління, за словами метеорологів, призвело до смертельних пожеж в Австралії.
Крім того, всьому виною збільшення концентрації вуглекислого газу, а також метану і закису азоту в атмосфері. Сто років тому ці показники були меншими на 147%, 259% та 124% відповідно.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україну прийшла аномальна весна: знову чекаємо на зиму і різкий стрибок у літо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!