Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Землю може впасти астероїд розміром з Ейфелеву вежу
commentss НОВИНИ Всі новини

На Землю може впасти астероїд розміром з Ейфелеву вежу

Вчені з Массачусетського технологічного інституту обіцяють реальну загрозу Землі через падіння астероїда Апофіс, і щоб уникнути цього можуть застосувати ядерну зброю

23 березня 2020, 15:05 comments3768
Поділіться публікацією:
На Землю може впасти астероїд розміром з Ейфелеву вежу

Людство чекає чергове випробування: вчені б'ють тривогу у зв'язку з тим, що в 2029 році на Землю може впасти астероїд Апофіс розміром з Ейфелеву вежу. Про це повідомляє ВВС.

Передбачається, що космічне тіло наблизитися до Землі на рекордно малу відстань, і вже зараз вчені розробляють план щодо того, як змінити траєкторію. Не виключено, що експертам доведеться задіяти снаряди-ударники, які вишлють назустріч заздалегідь.

Над цією схемою нині трудяться в Массачусетському технологічному інституті. Є побоювання того, що якщо Апофіс пролетить повз цього разу, але якщо його захопить гравітаційне поле Землі, то вже в 2036 році астероїд повернеться і точно впаде на нашу планету. Серед варіантів, що розглядаються, для порятунку людей, — ядерна зброя і "кінетичний ударник", щоб збити траєкторію польоту.

Раніше ми повідомляли про те, що у Всесвітній метеорологічній організації назвали останні п'ять років найтеплішими на Землі: найспекотніше було на Алясці, в Австралії, в Східній Європі, Південній Африці та на півночі Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!