Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стало відомо, чи почнеться навчальний рік в університетах у вересні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи почнеться навчальний рік в університетах у вересні

У Міністерстві освіти і науки повідомили, для яких курсів можуть зсунути терміни початку навчального року в університетах через карантин

8 квітня 2020, 12:15 comments7282
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чи почнеться навчальний рік в університетах у вересні

В Україні з вересня планують розпочати навчальний рік в університетах, але 1 курси і ззараховані на магістратуру, ймовірно, розпочнуть навчання пізніше. Про це заявила в. о. глави Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій виданню "Ліга. Нет".

Так, навчальний рік для другого, третього, четвертого курсів університети можуть почати традиційно — 1 вересня, вважає Мандзій.

"Якщо буде зсув вступної кампанії на магістратуру, ми не виключаємо зміщення початку навчального року не тільки для першого курсу, але і для магістратури", — зазначила вона.

Зараз у МОН очікують рішення про продовження карантину чи скасування обмежувальних заходів, і вже після планують приймати управлінські рішення. Мандзій додала, що в міністерстві розглядають різні сценарії, але все залежить від епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, у Міносвіти розповіли, коли відбудеться ЗНО-2020. Так, розглядається 2 варіанти розвитку подій. За умови повернення дітей до школи в травні пробне ЗНО відбудеться у травні, а основне – після 20-х чисел червня. А якщо школярі вийдуть на очне навчання в червні, то пробне ЗНО організують до початку основної сесії, тобто до кінця червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!