Головна Новини Суспільство Наука та освіта Спрей від COVID-19: у Китаї винайшли антивірусне нанопокриття, яке захищає від мікробів три місяці, - Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Спрей від COVID-19: у Китаї винайшли антивірусне нанопокриття, яке захищає від мікробів три місяці, - Reuters

Вчені університету науки і технології говорять, що нове покриття утворює надтонку плівку, і при контакті з людською шкірою активізуються противірусні властивості

28 квітня 2020, 16:30 comments2066
Поділіться публікацією:
Спрей від COVID-19: у Китаї винайшли антивірусне нанопокриття, яке захищає від мікробів три місяці, - Reuters

У Китаї винайшли унікальне "антивірусне покриття" МАР-1, яке може допомогти в боротьбі з розповсюдженням коронавірусу. За словами його творців — учених університету науки і технології Гонконгу — новинка зможе протягом 90 днів захищати поверхні від мікробів і вірусів, у тому числі і COVID-19. Про це повідомляє Reuters.

Вчені говорять про те, що покриття утворюється методом розпилення: виходить надтонка плівка, і при контакті з людською шкірою активізуються захисні властивості. В Гонконзькому університеті також повідомляють про те, що винахід містить дезінфікуючі нанокапсули і термочутливі полімери, які дозволяють нанокапсулам реагувати на тепло людського тіла, знищуючи віруси і бактерії. Розпиляти плівку можна на будь-які поверхні: наприклад, на ручки дверей і кнопки ліфтів, які будуть безпечні протягом 90 днів.

Нагадаємо, сьогодні медики лабораторно підтвердили 401 новий випадок коронавірусу в Україні. Таким чином, станом на 9:00 ранку вівторка, кількість інфікованих у нашій країні становить 9410 людей. Про це повідомляє МОЗ України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!