Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Землю несеться небезпечний астероїд розміром з чотири футбольних поля
commentss НОВИНИ Всі новини

На Землю несеться небезпечний астероїд розміром з чотири футбольних поля

Орбіту Землі астероїд 438908 2009 XO перетне вже сьогодні

7 травня 2020, 10:00 comments3354
Поділіться публікацією:
На Землю несеться небезпечний астероїд розміром з чотири футбольних поля

Сьогодні в 15:18 за київським часом орбіту нашої планети перетне потенційно небезпечний астероїд розміром з чотири футбольних поля. Згідно попередження вчених, небесне тіло завбільшки від 211 до 472 метрів несеться до Землі зі швидкістю 13 кілометрів на секунду.

Цікаво, що цей космічний об'єкт під назвою 438908 2009 XO відноситься до групи потенційно небезпечних, зважаючи на його розмір та близькість до Землі. Вчені кажуть, що після перетину орбіти астероїд розминеться з Землею та пролетить від нас на відстані 3,39 мільйона кілометрів — це у декілька разів далі, ніж відстань Місяця від нашої планети.

Наступного разу астероїд підлетить до Землі ближче. Небесне тіло наблизиться до людства на 2,5 мільйона кілометрів, правда, станеться це в 2086 році.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в астрологічному зодіаку з'явився 13-й знак. Про це повідомили на освітньому порталі NASA SpacePlace. На думку дослідників, відтепер сузір'я розташовані по-іншому щодо екліптики Сонця, яка перетинає 13 сузір'їв: відомі всім Овен, Телець, Близнюки, Рак, Лев, Діва, Терези, Скорпіон, Стрілець, Козеріг, Водолій, Риби, а також Змієносець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!