Головна Новини Суспільство Наука та освіта Через 30 років температура на Землі стане небезпечною, - нове дослідження кліматологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Через 30 років температура на Землі стане небезпечною, - нове дослідження кліматологів

Експерти впевнені в тому, що в найближчі 50 років географічне положення температурної ніші на Землі зміниться сильніше, ніж за шість тисяч років

12 травня 2020, 13:45 comments2007
Поділіться публікацією:
Через 30 років температура на Землі стане небезпечною, - нове дослідження кліматологів

У XXI столітті підйом рівня моря буде куди більш сильним, ніж вважали раніше, що призведе до катастрофічних наслідків для острівних держав. Про це заявили міжнародні вчені під керівництвом дослідників із Наньянського технологічного університету в Сінгапурі.

Більше сотні кліматологів з різних країн світу оцінили зміни середнього рівня моря при двох різних сценаріях. Відповідно до першого, до 2100 року рівень моря підніметься на 0,5 метра. А до 2300-го — досягне 0,5-2 метрів, якщо температура підвищиться на два градуси. Другий сценарій ще більш песимістичний: рівень моря підніметься на 0,6-1,3 метра до 2100 року і на 1,7-5,6 метра до 2300 року у разі зростання глобальних температур на 4,5 градуси.

Також експерти впевнені в тому, що в найближчі 50 років географічне положення температурної ніші зміниться сильніше, ніж за шість тисяч років. Вже через тридцять років в деяких жарких державах температура повітря стане небезпечною для людини. Крім того, для третини населення Землі середні річні температури перевищать 29 градусів Цельсія. В якості порівняння, зараз такі умови характерні для 0,8% території планети, причому більшу частину займає Сахара.

Раніше ми повідомляли, що вчені попереджають про магнітні бурі. За інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії сонця, в цьому місяці на людство чекає три спалахи поспіль, а в червні такі явища відбудуться двічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!