Головна Новини Суспільство Наука та освіта У морському повітрі вчені знайшли мікропластик
commentss НОВИНИ Всі новини

У морському повітрі вчені знайшли мікропластик

Разом з морським повітрям частинки мікропластика можуть потрапляти в організм людини

14 травня 2020, 08:28 comments2163
Поділіться публікацією:
У морському повітрі вчені знайшли мікропластик

Вчені відразу з декількох країн довели, що мікропластик може бути небезпечним не тільки для морів і океанів, але і для атмосфери. Частинки сміття вони виявили в морському повітрі, вдихаючи яке людина наражає на небезпеку свої легені. Про це повідомляє дослідницький журнал Plos One.

Дослідження проводили екологи з Франції, Великобританії і Південної Африки. Вони вивчили безліч проб повітря та води і знайшли шлях, по якому мікропластик потрапляє в атмосферу. До берега пластикову потерть приносить хвилями, потім дрібні частинки піднімаються вітром. Далі все банально: людина насолоджується морським повітрям і разом з корисним йодом і розпорошеною сіллю вдихає ще й мікропластик.

Виявити дрібне сміття в повітрі вдалося в лабораторії під ультрафіолетовою лампою. Зокрема, у пробах з французького узбережжя Біскайської затоки було близько 20 пластикових елементів на один кубометр повітря.

За даними екологів, зараз у світі на морські і океанічні узбережжя потрапляють до 136 000 тонн мікроплатиска. Такі частинки не перевищують у розмірі 5 мм і дуже часто навіть непомітні для людського ока. Мікропластик виникає завдяки впливу хвиль на різне сміття, яке потрапляє у світовий океан. Це можуть бути пляшки, пакети і навіть волокна синтетичних тканин, зокрема, одягу.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в США дайвери створюють захисні маски з океанічного сміття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!