Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, кому найчастіше сняться кошмари
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, кому найчастіше сняться кошмари

Нічні кошмари частіше турбують жінок, ніж чоловіків

15 травня 2020, 08:53 comments2513
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, кому найчастіше сняться кошмари

Нічні кошмари найчастіше сняться людям, що страждають невротизмом. Про це заявили німецькі дослідники, що працюють в Центральному інституті психічного здоров'я. Щоб дійти до такого висновку вони вивчили сновидіння 2,5 тисяч добровольців.

Німецькі психологи відібрали групу добровольців таким чином, щоб в неї в рівній кількості входили жінки і чоловіки. Також вони подбали про те, щоб фокус-група складалася з представників різного віку. Наймолодшому учаснику дослідження було 17. Найстаршому — 93. Всі вони повинні були вести звіт про свої сновидіння і заповнювати спеціальну анкету після пробудження кожен раз, коли побачили уві сні щось страшне і неприємне.

З'ясувалося, що чоловіки бачать кошмарні сни набагато рідше, ніж жінки. Якщо брати до уваги віковий критерій, то молодих людей мучать кошмарні сновидіння на так часто, як літніх.

Але є і найголовніша причина нічних кошмарів, яка мало залежить від віку і статі. Це невротизм. Вчені називають так стан людини, коли вона емоційно нестабільна. Таких пацієнтів часто охоплює тривога, іноді безпричинна. Також вони страждають від заниженої самооцінки і розладів вегетативної системи.

Таким чином нічні кошмари можуть допомогти фахівцям в області психічного здоров'я більш ефективно допомагати свої пацієнтам і виявляти невротизм на ранніх стадіях, адже згодом він може обернутися серйозним психічним захворюванням.

Раніше "Коментарі" розповідали, яка їжа може спровокувати нічні кошмари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!