Кембриджський університет скасував усі очні лекції на наступний рік

Університет Кембриджу переводить процес навчання в режим онлайн

Кембриджський університет не буде проводити очні лекції. Таке обмеження вводиться на рік через епідемію коронавірусу. Це перший випадок у Великобританії, коли навчальний заклад повністю переводить навчання в онлайн і відмовляється від класичних очних лекцій.

Студенти можуть отримати доступ до інтернет-лекцій. Також допускається, що викладачі будуть зустрічатися з невеликими групами студентів у випадку навчальної потреби. Однак, на таких зустрічах учасникам передбачені суворі норми карантину — захисні кошти, використання антисептичних засобів, дотримання соціальної дистанції.

Втім, керівництво університету зазначає, що відмова від офлайн-лекцій може бути переглянута у разі поліпшення епідеміологічної обстановки.

Раніше Манчестерський університет вже виступив із заявою про те, що переносить навчальний процес в інтернет в наступному семестрі. У Сполученому Королівстві закрили всі університетські містечка.

Нагадаємо, що Великобританія продовжує залишатися лідером за кількістю зареєстрованих випадків захворювання COVID-19 серед європейських країн.

Як повідомляв портал "Коментарі", Єльський університет розробив онлайн-курс для боротьби з депресією.