Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені попереджають про аномальну погоду цього літа, - ВМО
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені попереджають про аномальну погоду цього літа, - ВМО

Всесвітня метеорологічна організація при ООН випустила "Інформаційний бюлетень по глобальному сезонному клімату", в якому повідомляє: у червні та липні очікуються погодні аномалії

22 травня 2020, 10:00 comments3669
Поділіться публікацією:
Вчені попереджають про аномальну погоду цього літа, - ВМО

Вчені зробили сміливий прогноз на це літо. Всесвітня метеорологічна організація при ООН (ВМО) випустила "Інформаційний бюлетень по глобальному сезонному клімату", в якому повідомляє: у червні та липні очікуються погодні аномалії.

Так, за інформацією вчених, можливе сильне підвищення температури поверхні океану в тропічних широтах і більшості країн Північної півкулі. Крім того, очікується посуха в Південній Америці, Карибському басейні та на півострові Індостан.

Дослідження показало, що в червні і липні температура приземного шару атмосфери Землі буде значно перевищувати норму. Не виключають і утворення потужних тропічних циклонів. Але якщо в Південній Америці буде не вистачати дощів, то опади вище норми вірогідні в центральному районі тропічної частини Тихого океану, в східній частині Індійського океану, а також у західній частині, над Австралією і західною частиною індонезійського архіпелагу. Є підстави вважати, що саме таким буде це літо: прогноз ВМО заснований на даних, отриманих від 13 глобальних центрів довгострокового прогнозування. На цій інформації, засновані всі світові прогнози погоди на майбутні три місяці.

Раніше ми повідомляли, що завтра в Україні температура повітря залишиться аналогічною, а дощі накриють всі міста, крім західних. У вихідні погода погіршиться: в суботу дощ  та гроза очікуються в західній Україні, а в неділю охоплять всю країну без винятку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!