Головна Новини Суспільство Наука та освіта Дитсадки в Україні будуть працювати за новими правилами: МОЗ опублікував рекомендації на період карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Дитсадки в Україні будуть працювати за новими правилами: МОЗ опублікував рекомендації на період карантину

Заклади дошкільної освіти повинні забезпечити працівників засобами індивідуального захисту, проводити дезінфекцію поверхонь мінімум раз на 2 години, вологе прибирання 2 рази на день, а також провітрювати приміщення протягом дня

23 травня 2020, 09:19 comments2766
Поділіться публікацією:
Дитсадки в Україні будуть працювати за новими правилами: МОЗ опублікував рекомендації на період карантину

Дитячі садки в Україні запрацюють вже в найближчий понеділок, 25 травня. Щоправда працювати вони поки будуть не в звичному режимі. Міністерство охорони здоров'я опублікувало тимчасові рекомендації щодо організації роботи дитячих садків на період карантину через COVID-19, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Зокрема, в рекомендаціях МОЗ зазначено, що на вході в дитсадок обов'язково будуть вимірювати температуру – дітей і працівників не будуть пускати в дитсадки з температурою вище 37,2 градусів. Співробітники дитсадка також повинні вимірювати температуру дітям протягом дня і в випадку, якщо у когось вона підніметься вище 37,2 градусів, а також з'являться симптоми гострого респіраторного захворювання (ГРВІ), про це необхідно повідомити медпрацівникам і батькам, і ізолювати дитину.

На вході в дитячі садки для дошкільнят та їх батьків повинні бути обладнані місця для обробки рук спиртовмісним антисептиком. Крім того, повинні висіти нагадування про важливість регулярного миття і дезінфекції рук.

Також у МОЗ рекомендують більше розповідати дітям про профілактику вірусних захворювань, більше часу проводити на свіжому повітрі, створити умови для дотримання дистанції між дітьми, обмежити заняття, що вимагають фізичного контакту або додаткового інвентарю.

У зв'язку з карантином через коронавірус МОЗ вводить ряд обмежень. Так, з понеділка буде заборонено:

- використовувати багаторазові рушники, м'які іграшки та килими з довгим ворсом;
— перебувати в приміщенні у вуличному взутті;
— проводити заходи з участю дітей більш ніж з однієї групи;
— проводити батьківські збори, крім тих, що проводять дистанційно.

Раніше "Коментарі" писали, що рішення про те, відкривати дошкільний заклад чи ні, кожна область буде приймати самостійно, враховуючи епідситуацію в регіоні. Однак передбачені "незручні норми" – відтепер батьки будуть передавати дитину вихователеві не в групі, а на вулиці, щоб не допускати стовпотворінь. Роботу груп будуть розбивати по часу — знову ж таки, щоб не було скупчення людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!