Особисте життя вас не стосується: які питання заборонять ставити роботодавцям на співбесіді

Потенційному керівнику заборонено буде питати про особисте життя працівника, його стан здоров'я та рівень заробітної плати на попередньому місці роботи

У трудове законодавство України мають намір внести істотні зміни. Роботодавцям хочуть заборонити ставити деякі питання кандидатам під час співбесіди. Про це повідомляє видання Socportal.

Так, мова йде про законопроект №1148. Він передбачає розширення переліку питань, які роботодавцю заборонено задавати кандидату на посаду під час співбесіди.

Зараз роботодавцю заборонено цікавитися національною та релігійною приналежністю кандидата, його місцем проживання та реєстрації. В разі прийняття законопроекту цей список буде розширено – потенційному керівнику заборонено буде питати про особисте життя працівника, його стан здоров'я і рівень заробітної плати на попередньому місці роботи.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нещодавно у Національному агентстві з питань державної служби повідомили про намір спростити процедуру конкурсів на керівні посади.