Головна Новини Суспільство робота і кар'єра У 2020 році МОН перевірить, де працюють випускники вузів
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2020 році МОН перевірить, де працюють випускники вузів

У МОН хочуть дізнатися професійні досягнення випускників університетів України

11 грудня 2019, 09:56 comments2432
Поділіться публікацією:
У 2020 році МОН перевірить, де працюють випускники вузів

У 2020 року Міністерство освіти і науки України проведуть моніторинг зайнятості випускників вузів. Про це міністр Ганна Новосад розповіла в інтерв'ю "РБК-Україна".

В рамках реформи у системі вищої освіти українським університетам дадуть більше автономії, однак це спричинить і велику відповідальність. Фінансування вишів будуть виділяти за результатами діяльності. Один з індикаторів, говорить Новосад, — зайнятість студентів. Тому в наступному році МОН планує перевірити, де працюють українські випускники університетів. Міністр розповіла, що на сайті будь-якого пристойного американського ВНЗ є детальна інформація про місця роботи і зарплати випускників, а в Україні – такі дані отримати непросто. Так, по словами Новосад, у абітурієнтів немає інформації про потенційні місця роботи та професійні досягнення випускників вишу на ринку праці.

За словами міністра, в уряді також планують створити набір регульованих професій. Тобто, знати, скільки державі необхідно учителів, пілотів, військових або фармацевтів. Новосад зазначила, що перед урядом стоїть завдання зробити так, щоб ринкові механізми не завадили підготувати потрібне число фахівців.

Раніше портал "Коментарі" писав, що рівень знань українських підлітків нижчий середнього. Про це свідчать підсумки PISA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!