Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Милованов заявив, що рівень безробіття в Україні падає, а не зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

Милованов заявив, що рівень безробіття в Україні падає, а не зростає

Попри високий показник безробіття у грудні, міністр економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов каже про позитивну динаміку

24 січня 2020, 15:59 comments1653
Поділіться публікацією:
Милованов заявив, що рівень безробіття в Україні падає, а не зростає

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що зростання безробіття на 17% свідчить насправді про падіння рівню незайнятості. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, якщо порівнювати рівень безробіття за 9 місяців 2018 та 2019 років — він знизився з 8,6 до 8,1%. Щодо останніх показників за грудень — підвищення на 17% — то міністр зазначив про одну загальну тенденцію.

"Зростання офіційно зареєстрованих з листопада до грудня відбувається кожного року. Зазвичай на 15-17%. Це сезонне явище пов'язане зі зменшенням роботи в сільському господарстві в цей період", — запевнив міністр.

А ось якщо порівняти відсоток з показником за аналогічний місяць минулого року, то, пише Милованов, є пониження. Також він додав, що слід враховувати різницю між даними щодо зареєстрованих офіційно і всіма безробітними.

"Справа в тому, що на облік до Державної служби зайнятості звертаються лише 22% непрацевлаштованих осіб, тобто статус офіційно зареєстрованого — має тільки кожен 5-й безробітний українець", — повідомив Милованов.

За його даними, про позитивні зрушення свідчить і поступове зменшення середньорічної кількості зареєстрованих безробітних — з 460 тис осіб у 2015 році до 306 тис осіб торік.

Раніше "Коментарі" писали, що Милованов пояснив, за яких обставин роботодавець сьогодні може звільнити працівника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!